102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Loma Linda Üniversitesi’nde 102 Yaşındaki Beslenme Uzmanı Dr. John Scharffenberg’in Sırları

California’daki Loma Linda Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak görev yapan Dr. John Scharffenberg, 102 yaşına rağmen seyahat ediyor, araba kullanıyor, ders veriyor ve sağlıklı yaşamın en güçlü savunucularından biri olarak sahnede kalmaya devam ediyor.

Topsante.com’un haberine göre köklerinde Adventist inancının güçlü etkilerini taşıyan beslenme uzmanı Dr. Scharffenberg’e göre, ailesindeki erken ölümler genetik mirasın değil, alışkanlıkların önemini gösteriyor. Babası 76 yaşında kalp krizinden, annesi altmışlı yaşlarında Alzheimer’dan; iki erkek kardeşi ise genç yaşta hayata veda etmişti.

Dr. Scharffenberg’in Uyguladığı 7 Kural

  • Asla sigara içmeyin: “Tütünün zararları 1960’lardan bu yana biliniyor; kanserden kalp-damar ve solunum yolu hastalıklarına kadar riskleri hiçbir doz masum bırakmıyor.”
  • Alkolden uzak durun: Orta miktarda kırmızı şarabın yararı olduğu öne sürülse de, “en ufak tüketim bile kanser riskini artırıyor” uyarısında bulunan Dr. Scharffenberg, Dünya Sağlık Örgütü tavsiyeleri doğrultusunda sıfıra yakın tüketimi öneriyor.
  • Her gün aktif olun: “Egzersiz, beslenmeden bile daha etkili” diyen doktor; tempolu yürüyüş, bahçe işleri ve basit esneme hareketlerinin bile hayati önem taşıdığını vurguluyor.
  • Düzenli öğün ve aralıklı oruç: Gün içinde atıştırmaktan kaçınıp, doğal ve minimum işlem görmüş gıdalarla beslenen Dr. Scharffenberg, son öğününü öğleden sonra erken saatlerde tamamlayıp ertesi gün 18:30’a kadar hiçbir şey yemiyor.
  • Bitki bazlı diyet: 20 yaşından bu yana vejetaryen olan Scharffenberg, diyeti yumurta ve süt ürünleri dışında tamamen bitkisel. Mango, hurma, patates ve kuruyemiş en favori lezzetleri arasında.
  • Doymuş yağları sınırlayın: Hayvansal yağlardan kaçınarak, fındık ve tohum gibi bitkisel yağ kaynaklarını tercih eden Dr. Scharffenberg, hipertansiyon ve yüksek kolesterol riskini azaltıyor.
  • Şekeri azaltımı: İlave şekerleri günlük 25-50 gramın altında tutmayı hedefleyen uzman, tatlı yerine taze meyve ve kaju püresi gibi doğal alternatifleri öneriyor.

Dr. Scharffenberg, “Genler, ömrümüzü açıklamaya yetmiyor; alışkanlıklarımız ise kontrolümüzde” diyerek, uzun ve sağlıklı bir hayatın herkesin erişebileceği basit kurallardan geçtiğini ortaya koyuyor.

Related Posts

Ucuz ve Kalitesiz Gıdalar Sağlığımızı Tehdit Ediyor

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı, tağşiş ve taklit ürünlerin çocuk sağlığı üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekiyor: “Ucuz ve kalitesiz gıdalar, sağlıklı bir neslin önündeki en büyük engel!”

TTB’den Umut Hakkı Açıklaması

TTB’den Umut Hakkı açıklaması geldi. Türk Tabipler Birliği, Umut Hakkı bildirisi ile ilgili bir kararları olmadığını açıkladı. 

Kronik ağrılı hastalıklar kadınlarda daha fazla görülüyor

Türk Algoloji Derneği (Ağrı Derneği) Başkanı Prof. Dr. Gül Köknel Talu, “Diğer toplumlarda da olduğu gibi kronik ağrılı hastalıklar ülkemizde de kadınlarda daha sık görülüyor. Bunların içinde fibromiyalji yani yaygın kas ağrıları yine kadınlarda ve ülkemizde sık görülen kronik ağrı durumlarından biridir.” dedi.

Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Almanya’dan uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve diğer ciddi sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Uzmanı açıkladı: ‘Bel fıtığının ameliyatsız tedavisi mümkün’

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, “Uzun süre oturmak, ağır yük kaldırmak gibi nedenlerle ortaya çıkan bel fıtığı, küresel bir sağlık sorununa dönüşüyor. Robotik lazerle bel fıtığı tedavisini ağrısız, neştersiz ve hızlı bir şekilde çözebiliyoruz” dedi.

Karaman’da Bir Adam Evinde Ölü Bulundu

Karaman’da 39 yaşındaki adam evinde ölü bulundu KARAMAN – Karaman’da 39 yaşındaki adam, arkadaşı tarafından evinde ölmüş halde bulundu. Olay, akşam saat 22.40 sıralarında Gazi Dükkan Mahallesi 128. Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evin ikinci …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir