Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Zirai Don Problemi Kuru Meyvelerin Fiyatlarını İkiye Katladı

Bazı tüccarlar, yaşanan zirai don problemini fırsata çevirerek stoktaki ürünlerin fiyatlarını ikiye katladı. Son bir ayda kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, Antep fıstığı ve fındık gibi ürünlerde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı.

Tüccarlar Fırsatı Değerlendiriyor

Sabah’ın haberine göre; geçtiğimiz haftalarda meydana gelen zirai don olayı, bazı tüccarlar tarafından fırsata çevrildi ve kuru meyvelerin fiyatları son bir ayda iki katına çıktı.

Kuru Kayısı Önde Gidiyor

En fazla artış, kuru kayısıda görüldü. Geçen ay 200-250 TL arasında satılan sarı kuru kayısının fiyatı şimdi 400-450 TL arasına çıktı. Gün kurusu ise 300 TL’den 650-700 TL’ye kadar yükseldi.

Çekirdeksiz kuru üzüm kilogramı 150 ila 250 TL arasında değişirken, şu anda 350-450 TL bandında alıcı buluyor. Kuru incirin kilogram fiyatı ise ortalama 200-300 TL iken 450-550 TL seviyelerine yükseldi.

Antep fıstığı kilogramı ise 500-600 TL’den satılırken, şu anda 1.000 TL’yi aşmış durumda. Fındık fiyatları da depolarda yüzde 60 artış gösterdi.

“Tedbir Alınmalı”

Sektörden bazı kişiler, fiyatların henüz rafa yansımadığını belirterek, “Örneğin şu an pazarda kuru kayısı 650 TL iken, raflardaki paketli halinin fiyatı 350 TL. Raflardaki ürün tükendiğinde yeni paketlemeye geçildiğinde fiyatlar da yükselecek. Bu konuda hızlıca tedbir alınmalı.” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Related Posts

Küresel ticaret savaşı nedeniyle 25 bin sanayi istihdamı risk altında

Allianz Trade araştırması, küresel gümrük vergisi anlaşmazlığında bir anlaşmaya varılamaması halinde Çin’in, Avrupa pazarlarını giderek daha fazla hedef alacağını ve Almanya’da 25 bine kadar sanayi işi kaybedileceğini ortaya koydu.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir