Tüketiciler Birliğinden “ziynet eşyasını tanıdığınız kuyumcudan alın” uyarısı

Kuyumculuk Sektöründe Düğün Sezonu Hareketliliği

Kuyumcu Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün sezonunun başlamasıyla beraber kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti. Yaz aylarında artan düğünlerin, ziynet eşyasına olan talebi artırdığını vurgulayan Şahin, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata çevirdiğini dile getirdi.

Şahin, Türkiye’de uzaktan satış yönteminin henüz istenilen düzeye gelmediğini ifade ederek, “Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün planları yapıyor ve hediyeler ile takılar alınıyor. Fiyatların yükselmesi ile birlikte küçük miktarlarda dikkat edilmeye başlanıyor. Bu noktada %2 veya %3’lük indirimler oldukça çekici hale geliyor.” şeklinde konuştu.

“Sosyal Medyadaki Dolandırıcılık Hareketleri”

Sosyal medyadaki bazı paylaşımların, pazarlamacılık amaçlı tüketicileri yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulayan Şahin, “Uzaktan satın aldığınız altın veya takı eşyalarında gramaj ile oynanabilir, ödeme yaptığınız miktarın karşılığında eksik gramajda ürün gönderilebilir veya ayarıyla oynamalar yapılabilir. Bu durumu tespit etmek oldukça zor. Bilezikler veya takılar içerisine altın olmayan materyaller ekleyerek ağırlık ve fiyat artışı sağlayabilirler. Bu yüzden bu tür risklerden kaçınılmalı. Güvenilir kaynaklardan ve belgelendirilmiş ürünler tercih edilmeli çünkü bu hilelerin çözümü bazen bile bile sarrarları zorlayabilir. Uzaktan altın alımı pek mantıklı değil.” şeklinde konuştu.

“Tüketici Hakem Heyeti ve Güvenli Alışveriş”

Uzaktan alışveriş yapılacaksa, tüketicilerin güvenilir ve kurumsal firmalardan alışveriş yapmaları gerektiğini belirten Şahin, “Elinde fatura veya doğrulayıcı belge bulunmayan ürünlerden uzak durmalıyız. Eğer bir problem yaşanırsa Tüketici Hakem Heyeti de yardımcı olamaz çünkü elimizde yeterince kanıt yok. Ödemelerin ise elden yapılmaması gerekiyor. Ödeme mutlaka fatura veya kart üzerinden gerçekleşmeli ki kanıtlanabilir olsun. Tanınmış firmalardan ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak en doğrusu.” dedi.

Related Posts

Dolar resmen çakıldı, Euro yükselişe geçti!

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Bir Büyük Güzel Yasa Tasarısı” olarak adlandırdığı vergi ve harcamalara düzenleme getirecek yasa tasarısının mali endişeleri artırması ve erteleme süresi 9 Temmuz’da dolacak tarifelere ilişkin beklentiler doların sert …

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Baykar İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın aldı

Baykar, İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’in varlıklarını devralarak satın alma sürecini tamamladı. İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı, anlaşmanın istihdamın korunması ve İHA alanında Baykar ile Leonardo arasında ortak girişimi kapsayan stratejik bir işbirliği olduğunu duyurdu.

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?

Ekonomik güven endeksi, haziranda arttı

Ekonomik güven endeksi, haziranda ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 0,1 artışla 96,71 değerini aldı.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: ABD vergileri küresel ekonomiyi etkileyecek

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ABD gümrük vergilerinin küresel ekonomiyi derinden etkileyeceğine dikkat çekerek, Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından biri olan AB’nin ticarette ana aktörlerden biri olamadığını vurguladı.